Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A terv

2008.12.07

 

A Terv

Igen kedves olvasó, igen!

Ebben a fejezetben beavatunk a titokba, abba amire a legjobban kíváncsi, bizony abba, nem a palacsintakészítés titkaiba, hanem a nagyszabású,

Frissen kovácsolt,

Még meleg,

Fehéren izzó,

Tervbeeeeeee.

Mindenki nagyon várta már, hogy megjelenjen Rözsi, és bejelentse nekik a nagy terv buktatóit, na meg azért magát a tervet is.

- Kedves diákok! -szólította meg az éppen a szónoki pódiumra fellépő Rőzsegyűjtő Anyóka az egybesereglett tanulókat. Miután ezt megtette, tovább beszélt - Elérkezett az az időpont, mikor már nem húzhatjuk tovább azt a dolgot, amit eddig halogattunk, azt hogy ismételten elpusztítsuk a Vasorrú Bábát. Míg az élet szépen lassan csordogált tovább a medrében, ti pedig mélyítettétek, hogy egyre több tudás folyhasson le rajta, mi, a nevelőtestület tagjai minden erőnket latba vetve kémkedtünk a Vasorrú Bába után, és íme, kész van a terv is, - lobogtatta meg a kezében lévő összetekert vaslapot, amit frissen kovácsoltak. Rejtély, hogy hogyan bírta el, hisz a vaslap tulajdonképpen nehezebb volt mint a Rőzsegyűjtő Anyóka, de ebben a történetben Hurrá Mukktoll nem hallott a fizika törvényeiről, sem semmilyen törvényről, pedig aztán ő igen okos ember volt ám! Úgy bizony! Mindent tudott, amit nem kellett megjegyezni. - amit a legkiválóbb kovácsunk kovácsolt, csak a mi számunkra, az egész éves tapasztalatok alapján. Egész évben keményen dolgoztunk, különösképpen Megfigyelő. Ő, Álcázó Ádám és állandóan kémkedtek a Vasorrú Bába háza tája körül. De mondják el ők maguk, mit is éltek át. - mondta, és kezével hátrafelé mutatott, ahol a két derék legény állott, akik most elindultak a szónoki pódium felé. Kisebb lökdösődés után, amiben Megfigyelő győzött, miután Álcázó Ádámot egy jól irányzott balegyenessel jobb belátásra térítette, hogy először ő szólaljon fel.

- Nos, mint azt a Rőzsegyűjtő Anyóka igen helyesen elmondta, mindketten - tárta szét a karját, és a földről feltápászkodó Álcázó Ádámra mutatott - a Vasorrú Bába rezidenciáján ólálkodtunk, és gyűjtöttük az információkat, miszerint immáron pontosan tudjuk, hol is van Szőke Cica...

- Éljen! - kiáltott Jancsi örömében, és tapsolni kezdett, de mikor nem tapsolt senki vele, akkor nagyon sietősen abbahagyta a zajszennyezést.

- Mint mondtam, tudjuk hol van Szőke Cica, tudjuk, hogy éledt fel a szellemképes halálból a Vasorrú néni, valamint hogy kik szolgálják őt, mivel néhány új szereplőt is beleírtak ebbe a történetbe, mert Hurrá Muktollnak nem volt jobb dolga, mint ilyen marhaságokat kitalálni.

Minden gyermek feszülten figyelt minden egyes szóra, hisz ez fontos dolog volt a támadási előkészületekben.

- Először is az , hogy hogyan rabolták el Szőke Cicát. Nos, ez egy igen nagyon bonyolult elméleti dolog megvalósításán alapult. Az Időjós, aki szintén új szereplő ebben a történetben, és szintén ellenünk van, hisz a Vasorrú csapatához tartozik, tud hatni az időnek a járására. Meg tudja mondani, hogyan fog járni az idő, hiszen ő tanította meg őt járni, a CsernoBili sugárfertőzése után. Van egy különös békaszerű malac mutánsa, ami mint kiderült nemcsak segít neki megjósolni a tegnapi időjárást, hanem még szerencsét is hoz, neki, ugyanis a kifejlesztésekor egy csepp kéményseprő sapkával, meg még számtalan ilyen, a közhiedelemben szerencsét hozó dologgal felruházta azzal a tulajdonsággal, hogy még szerencsét is hozzon, vagy esetleg vigyen a gazdájának Ez azonban nincs még kipróbálva, mint ahogy az sem, hogy repülni is tud. Pedig van szárnya. Na mindegy. Most, hogy befejeztem az új szereplő bemutatását, így könyv vége felé, nekilátok Szőke Cica elrablásának történéseit taglalni.

- Helyes, helyes! - kiabálta be Jancsi, de Juliska leintette a jól bevált hólapáttal.

- Komoly tervezgetésekkel előzték meg a bevetést. Először is kitalálták, hogy hogyan is fogják csinálni. Végül is az Időjóst kérték meg arra, akit a Vasorrú Bába egy állatmenhelyen fogadott örökbe, hogy egy komoly természeti csapás keretében rabolja el Szőke Cicát, a Jancsival megejtett rémségesen szar randija után. Semmi harag Jancsi, csak közlöm a tényeket! - mondta Megfigyelő, mikor jegyzeteiből felnézve látta, hogy Jancsi egy széket próbált feléje hajítani. Mikor ez nem sikerült neki, ugyanis a székek össze voltak biztosítva, akkor az egész sor széket felemelte, és mint ahogy Herr Kules, szépen ki akarta irtani ezt a Megfigyelő-hidra fajtáját. Miután lecsillapodott, akkor szépen visszaült a helyére, és szépen kussolt, ugyanis Juliska egy jól irányzott kézmozdulattal, mint abban a Hári Péter sorozatban elkapta Jancsi fülit, mint a kis varázslótanonc a hamisítatlan aranyozott csikkeszt.

- Az Időjós, hatalmas energiákat hívott a természet erőitől, és a nappalt átváltoztatta éjszakává, aminek következtében logikusan sötét lett. Ekkor a Bádogorrú Boszorkák elragadták Jancsi mellől Szőke Cicát, és elvitték a Vasorrú Bába kastélyába, ahol 7 lakat, meg 5 szektornyi védelem alatt őrzik. Mivel, mint már mondtuk, már egy ideje nem voltunk idehaza, hanem a Vasorrú kastélyában tengettük napjainkat egy nagyon otthonos kis falból kivájt lyukban, amit Álcázó Ádám rendezett be, és rejtett el egyben a Megnelássámá varázsigével, amit még a vándorlásai alatt tanult meg a vándor fehérnépektől, akik igazából nem is voltak fehérek, hanem románok. De népek azok voltak. Nos, de visszakanyarodva a szektorokhoz, sikerült kiderítenünk szám szerint 4 szektornak a titkát. Az második szektorban ampullával felszerelt vérszopó, azaz vérvevő denevérek hemzsegnek. A harmadikban egy vírusos ámítógép üzemel, ami csak egy találós kérdésre adott jó válasz után enged minket tovább. A negyedikben egy, a Bádogorrú boszorkák által épített Bádogember vár minket, aki szíveket rabol. valamint az ötös szektorban egy, az Időjós által kiépített védelmi rendszer működik, aminek a működési elvét nem tudjuk, mert halvány lila fing... párlatunk nincs róla miféle lehet ez az akadály és hogy hogyan tudjuk legyőzni.

- Na de mi van az első szektorban? - kérdezte Ivan Jajjeltévedtem, aki bár a büdös életbe semmit se nem látott, de a hallása kiváló volt, na meg a memóriája is, merthogy Kavinton Szilárdtól egy egész doboznyit kapott az emlékezetjavító gyógyszerből.

-Nos pont az az, amit nem tudunk, hogy mi lehet. Álcázó Ádámmal, minden egyes dolgot kipróbáltunk, hogy megtudjuk mi lehet ott. Próbálkoztunk kínvallatással, tüzes vassal, még a női vécében is elbújtunk, hátha beszél magában a Vasorrú Bába. De ez nemcsak azért nem sikerült, mert nem beszélt magában, hanem az a friss szilvalekvár meghozta a hatását, és olyan szorulást okozott neki, hogy amikor előjött a kábel, mi már régen ájultan fetrengtünk a padlón, de előtte még hangosan öklendeztünk is... Miután magunkhoz tértünk, és a jó kis kémcuccommal kinyitottuk a beragadt ajtót, merthogy valaki megpróbálta erőteljesen kinyitni, miközben mi bent voltunk, és így mivel nem nyílott ki, bedeszkázta, és kiírta rá, hogy nem működik. De amit tudunk az az, hogy a másikakban van valami, valamint az elsőben is van valami, amit nem tudunk hogy mi, mert olyan megfoghatatlan, mint a szappan, amit ha megmarkolsz egyből kicsúszik.

A kezedből.

Nos, amit viszont még tudunk az az, hogy mi élteti a Vasorrú Bábát.

- Húúúú... lehet hogy megint Mézeskalács! - nyammogott Cuki Csabi - de most én fogom megenni, nem pedig Nyúl Béla. - nézett rá a szeme sarkából csúnyán az említettre, aki ettől a nézéstől elájult, mert már majdnem összeizgulta magát, hogy mi is éltetheti a Vasorrú Bábát már megint.

- Szerintem meg valamilyen elektronikus kütyü, ami szépen lassan pumpálja belé az éltető szénmonoxidot.

- Nos, igen, jó helyen keresgéltek. Mind a kettőből van benn egy kicsi. A Vasorrú Bábát a Jancsi és Juliska csokoládéboltból beszerzett, fondu tálban nemesített, Mézeskalácssavból kikristályosított, elektronikus úton megmágnesezett, kénsavban vulkanizált, egy mézeskalácson élő kutya gyártmánya, a Kutyagumi Kő tartja életben, amit 220 voltos, vagy lesszes árammal lehet működtetni. vagy esetleg lehet Uri Gellert is igénybe venni, de az ő "Múkodj!" varázsigéje nem bizonyult tartósnak, így egy kis mikrocsippel kapcsolódik állandóan a konnektorhoz, ami életben tartja. Most viszont következzék Álcázó Ádám, aki szintén ott volt velem, és a további tudnivalókat ő ismerteti veletek, mert nekem már kiszáradt a szám, és feszélyez az, hogy ennyien néztek. - mondta és lelépett a pódiumról, hogy helyet biztosítson Álcázó Ádámnak, aki éppen a jegyzeteit rendezgette.

- Nos köszönöm a szót, és a monoklit Megfigyelő, ami utóbbit nemrég kaptam tőled. De térjünk is a lényegre. Mikor éppen utolsó napunkat töltöttük a kastélyban, és éppen azzal foglalatoskodtunk, hogy minden árulkodó nyomot elsimítsunk, majd eladjunk jó pénzért a félreeső folyosónkra tévedő Bádogorrú Bábáknak, meg Boszorkáknak, akik szépen fizettek is értük. Ilyen volt például a faldarabkákból, néhány madártollból, és két ellopott ezüsttálcából összekombinált rádió adóvevő, amivel tudtunk a szegényeknek adni, a gazdagoktól meg venni. Pontosabban csórni. Nos, egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy valami csoszog. Pontosabban valaki. Merthogy állat nem tud csoszogni, az embereket meg nem valamizik, hanem valakizik. Követtük ezt a valakit a saját fejlesztésű kémcuccommal a Kaméleon Krémmel lekezelve, amivel bele tudtunk olvadni a fal színeibe, így nem vettek észre. Csak a fülünket nem kentük be, így az látszott, de mindegy, mert nem tulajdonítottak nagy jelentőséget neki, hiszen abban a kastélyban még a falnak is füle van. És akkor belopóztunk a Vasorrú bába különszobájába, ahol kihallgattuk a saját gondolatait, és akkor történt meg az, amire senki sem számított. Mivel pár héttel korábban voltak ott a Műsor Ozunk tv társaságtól, és bevezették a tévékábeleket, hogy a Vasorrú és élvezhesse a valóságsókat, néhány vezeték kárt szenvedett, és néha elmegy az áram. Ekkor a Vasorrú "lelke" is gyengül, ám általában mindig vissza szokott jönni, és így életben van. Megölni pusztán azzal lehet, hogy benyúlunk a mellkasában kialakított kis lyukba, és kirántjuk egy határozott mozdulattal a Kutyagumi Követ, mint háziasszony a húst. Persze előzetesen le kell kapcsolnunk a főkapcsolót a kastélyban, és meg kell semmisíteni a mikrocsipet, hiszen akkor ha felkapcsolják ismét a főkapcsolót, akkor újraéled. Eközben az akció közben kell megkeresnünk Szőke Cicát. Kemény ütközetre kell számítanunk. A csata helyéül, egy nagyon szép kis természetvédelmi helyet találtunk, ami nincs olyan messze a Vasorrú Bába kastélyától, tele fűre lépni tilos táblákkal, amik ki tudja hogy kerülnek a fű közepére, egy folyó mentén, gazdag élővilággal, amit legyetek szívesek kímélni, miközben harcírozgattok a Vasorrúékkal. Eközben az ellenállók egy kis csoportja feloson a kastélyba. Ott megkeresi a főkapcsolót, majd a csipet, valamint a nemes hölgyet, Jancsi szíve hölgyikéjét, a szőkék szőkéjét, a cicák cicáját: Szőke Cicát. A csapatot hamarosan kijelölöm! Addig is oszolj, és akik szeretnének a behatolók között lenni, azok jelentkezzenek nálam. A többiek menjenek a fegyverkezési osztályra, ahol is megkapják a karácsonyra kapott ajándék lőfegyvereket, gránátokat, valamint vak- és látótöltényeket, amik megjósolják hogy mi lesz a megcélzott sorsa. Ennyit a reklámról, most pedig pucolás! - adta ki a parancsot álcázó Ádám, és mint ki jól végezte dolgát, elment, és beterítgette a lábát. Magyarul elment wc-re, de ezt nem írhatjuk le így, mert ez olyan snassz. Na de ne tessék rosszra gondolni, egy pokróccal teregette be a lábát, miközben a holdacskás ajtó mögött nagyzolt, ugyanis nagyon fázott a lába.